|
اين خانه بين سالهاي 1375 و 1376 از سوي شهرداري تهران ( منطقه 6 ) از مالك آن خريداري و در اختيار سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران قرار گرفت تا دراستاي طرح هاي اين سازمان و شعار امسال آن يعني" شكوفايي برنامه ها در حوزه فرهنگ و هنر" و همچنين تأكيدي كه اين سازمان بر احياي خانه هاي مشاهير و مفاخر در تهران دارد ، خانه دكتر شريعتي را مرمت ، بازسازي و به موزه تبديل كند .
براي احياي خانه هاي مشاهير، مطالعاتي در شركت توسعه فضاهاي فرهنگي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران انجام شده است .
احياي ساختمان هاي محل زندگي مشاهير در فضاهاي شهري به عنوان هويت فرهنگي تهران ضروري است . اين اقدام قرار است فراتر از شخصيت هاي فرهنگي كه در تهران ساكن بوده اند صورت گرفته و فضاها و بناهايي نيز به عنوان يادبود براي ساير مفاخر ملي كشور، در نظر گرفته شود.
مرمت خانه دكتر شريعتي توسط سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران و با بودجه و اعتبار اين سازمان ، با نظارت كامل ميراث فرهنگي انجام خواهد شد ، در واقع ميراث فرهنگي، مسئوليت تهيه طرح و نظارت بر روند احياي اين بنا را بر عهده گرفته اما مسئوليت اجراي امور، با شركت توسعه فضاهاي فرهنگي در سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران است.
پيش از اين سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در نظر داشت بدون هيچگونه مرمتي ، با به نمايش گذاشتن وسايل شخصي دكتر شريعتي، منزل وي را به موزه تبديل كند كه اين امر، با مخالفت ميراث فرهنگي مواجه و قرار شد قبل از هر اقدامي، خانه دكتر شريعي مرمت ، ساماندهي و به شرايط مطلوب رسيده ، پس از آن به عنوان موزه به بهره برداري برسد .
طرح مرمتي خانه دكتر شريعتي از سوي ميراث فرهنگي استان تهران مراحل نهايي را طي مي كند و پس از تأييد سازمان ميراث فرهنگي ، مراحل اجرايي كار مرمت آغاز مي شود .
خانه دكتر علي شريعتي در شهرداري منطقه 6 تهران ، قرار دارد كه بين سالهاي 1335 و 1340 ساخته شده وهيچگونه ارزش معماري ، تزئيناتي و تاريخي ندارد ، اما به دليل سكونت شخصيتي چون دكتر شريعتي در آن ، بر اساس قوانين پيش بيني شده در شوراي ثبت ميراث فرهنگي يعني استقرار زيستي ، 27 مرداد ماه 1382 با شماره 97180 به ثبت ملي رسيده و تحت حمايت و حفاظت ميراث فرهنگي قرار گرفته است .
دكتر شريعتي كمتر از دو سال در اين خانه سكونت داشته است و برخي آثار، كتابها ، مدارك، كتابخانه، عكس و وسايل شخصي وي به جا مانده است .
در همين راستا مسجد و مجموعه ساختمان هاي تاريخي "حسينيه ارشاد"، محل دايمي برگزاري سخنراني هاي مرحوم دكتر علي شريعتي كه از زمان ساخت همواره به عنوان مركزي آموزشي و تحقيقاتي درتهران مطرح بوده است ، اسفند ماه سال گذشته با شماره 10857 به ثبت ملي رسيد .
مسجد و حسينيه ارشاد با وسعتي معادل 4 هزار متر مربع ، داراي سه ساختمان اصلي است كه مجموعه اين بناها از جمله آثار شاخص مذهبي و ملي با معماري كلاسيك ايراني محسوب مي شوند. كاشي كاري هاي زيبا در گنبد مسجد ، معماري ارزشمند و همچنين برگزاري بسياري از مراسم مردمي در اين محل، از ويژگي هاي حسينيه ارشاد است .
شايان ذكر است امروز جمعه سالروز درگذشت دكترعلي شريعتي ست . وي در سال 1356 پس از ورود به لندن در صبح روز يكشنبه بيست ونهم خرداد 1355 در مرگي مشكوك به سوي ديار ابدي شتافت .
نظر شما